ukenru
mozhna-torguvati-i-kavoyu-i-tsigarkami-stepanov-pro-robotu-kioskiv

"Можна торгувати і кавою, і цигарками": Степанов про роботу кіосків

 • 15288 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Під час посилених карантинних заходів з 8 по 24 січня в Україні заборона на продаж цигарок стосується супермаркетів, але не кіосків. Про це сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на брифінгу в суботу, передає кореспондент УНН.

“Що стосується реалізації цигарок — ще одне питання, яким дуже занепокоєне населення. Їх ви можете з легкістю придбати, наприклад, у кіосках, адже там приймання відвідувачів не здійснюється. Постанова не передбачає припинення такої діяльності, тому в кіосках можна торгувати і кавою, і цигарками, і батарейками”, — сказав Степанов.

Він уточнив: заборонено саме приймання відвідувачів в супермаркетах.

“Це так само, як, наприклад, продаж їжі в закладах харчування на виніс”, — пояснив міністр.

Додамо, у соцмережах піднялася хвиля критики з приводу обмежень на продаж деяких товарів у супермаркетах у межах жорсткого карантину з 8 по 24 січня - зокрема, щодо шкарпеток та колгот, канцелярії та побутової хімії.

Степанов відповів на критику у мережі щодо "заборонених" товарів у супермаркетах, зауваживши, що заборона спрямована на зменшення скупчення людей.

Під час жорсткого карантину заборонена діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім: торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобів зв’язку, друкованих засобів масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, на торгівельних площах, не менше як 60 відсотків яких призначено для торгівлі такими товарами.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

Українські Національні Новини

Політика