ukenru
mozayiku-davnorimskogo-imperatora-kaliguli-vipadkovo-vikoristovuvali-yak-zhurnalniy-stil

Мозаїку давньоримського імператора Калігули випадково використовували як журнальний стіл

 • 21470 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Частину мозаїки давньоримського імператора Калігули 50 років випадково використовували як звичайний журнальний стіл. Про це повідомляє УНН з посиланням на CBS.

Деталі

Відомо, що колись мозаїка була частиною одного з двох величезних кораблів Калігули. Ці кораблі плавали озером неподалік Рима, проте затонули після вбивства імператора.

Мозаїку та інші предмети дістали з озера у 1930-х роках та передали до музею. Проте під час Другої світової там сталася пожежа, після якої відомості про цінні предмети зникли.

У 2013 році Дель Буфало читав лекцію у Нью-Йорку. Там він презентував свою книгу, у якій і було фото втраченої мозаїки. До нього підійшла жінка, у якої якраз ця мозаїка була вдома. Це була артдилерка та галеристка Хелен Фьоратті.

Вона розповіла, що купила цей предмет в італійської дворянської родини у 1960-х роках. А вже у Нью-Йорку його її перетворили на журнальний столик.

Зрештою мозаїку повернули в Італію — тепер вона перебуває у музеї. Дель Буфало заявляє, що хоче зробити копію для Фьоратті, щоб вона зберегла її у своїй квартирі.

Калігула був римським імператором з 12 по 41 рік нашої ери.

Нагадаємо

Фермери виявили на своєму полі давньоримську мозаїку зі сценою з “Іліади” Гомера.

Українські Національні Новини

Суспільство