ukenru
moz-zayavilo-scho-ne-rekomenduye-shkilni-liniyki

МОЗ заявило, що не рекомендує шкільні лінійки

 • 20996 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Міністерство охорони здоров'я України не рекомендує шкільні лінійки, передусім з медичної точки зору. Про це йдеться в оприлюдненій заяві МОЗ, передає УНН.

"У розвинених країнах світу немає лінійок на 1 вересня. Це правильно, передусім, з медичної точки зору. З року в рік у різних регіонах країни діти непритомніють внаслідок тривалого стояння на шкільних лінійках. У сонячну погоду дитина може отримати тепловий удар чи опік шкіри, знепритомніти, почати блювати, почуватись дезорієнтованою. Так само не додасть здоров’я стояння під дощем", - обгрунтували у відомстві.

Щоби убезпечити дітей від негативних наслідків, психотерапевт Вікторія Горбунова, як зазначається, радить подбати про знайомство та здруження дітлахів (навіть, якщо це вже не першачки) - зібратись разом, познайомитись з новачками, почаювати, поділитись літніми враженнями чи зробити щось інше командотворче.

Якщо уникнути лінійки неможливо, то перед цим заходом у МОЗ порадили забезпечити дітям можливість порухатись та наговоритись.

"А під час лінійки можна і треба дозволяти школярам в якийсь рухливий спосіб вітати тих, хто виступає (можна наприклад, підстрибувати або й пританцьовувати)... МОЗ України закликає місцеву владу, керівників шкіл, вчителів та батьків вберегти дітей та їх рідних від невиправданих ризиків", - підсумували у МОЗ.

Нагадаємо, цього року кількість першокласників в Україні зросла на понад 40 тисяч.

Українські Національні Новини

Політика