ukenru
moz-zaluchayut-privatni-laboratoriyi-do-provedennya-testiv-na-covid-19

МОЗ залучатиме приватні лабораторії до проведення тестів на COVID-19

 • 16265 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє залучати приватні лабораторії для тестувань на коронавірусну хворобу COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Ви бачите, що ми суттєво збільшили і продовжуємо нарощувати кількість тестувань, які ми тестуємо кожного дня. Але виходячи з розповсюдження коронавірусної хвороби, зрозуміло, що це недостатньо. І ми бачимо, у нас виникають проблеми з кількістю тестувань, яка необхідна, і те, що ми робимо, особливо в Одеській області на сьогодні, у Дніпропетровській області, Донецькій області, у місті Києві - ми намагаємось постійно нарощувати цю кількість, але кількість хворих, на жаль, кожного дня збільшується. Що ми робимо: вчора у нас на засіданні Кабінету міністрів за нашої ініціативи була прийнята постанова щодо залучення приватних лабораторій до саме процесу тестування. До їх можливостей, можливостей приватних лабораторій", - сказав Степанов.

Він зазначив, що лабораторні центри будуть контрактувати можливості приватних лабораторій проводити тестування.

"Тобто наша мобільна бригада або лікарня, яка здійснює добір (тобто сам мазок у людини) - вона буде передавати у приватні лабораторії, які вже будуть проводити саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні. Це важливо… Це не означає, що зараз приватні лабораторії почнуть робити просто для людей з вулиці, скажемо так, ці тести. Ми просто не у змозі будемо це проконтролювати. Тому що зрозуміло, що ми приватним лабораторіям будемо сплачувати кошти", - додав міністр.

Нагадаємо, в Україні за добу виявили 5728 випадків коронавірусної хвороби COVID-19: госпіталізували 990 людей, померло 108.

Українські Національні Новини

Політика