ukenru
moz-sche-30-test-sistem-dlya-viyavlennya-koronavirusu-ochikuyut-nastupnogo-tizhnya

МОЗ: ще 30 тест-систем для виявлення коронавірусу очікують наступного тижня

 • 11490 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. В Україну наступного тижня мають прибути ще близько 30 тест-систем для виявлення смертельного коронавірусу. Про це під час брифінгу повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

"Ми вже отримали тест-систему для виявлення нового коронавірусу… Також ми сформували додаткове замовлення до ВООЗ, ми очікуємо, що наступного тижня до нас прибудуть ще близько 30 тест-систем, які будуть розподілені по регіонах. Ми очікуємо, що у нас буде одна або дві тест-системи для діагностування до 700 випадків на рівні держави, якщо в тому буде потреба", - повідомив він.

Окрім того, Кузін зазначив, що цих тест-систем вистачить для оперативного реагування, а їх термін придатності становить два роки.

"Термін придатності цих тест-систем складає два роки. Цих тест-систем буде достатньо для реагування",- додав він.

Нагадаємо, Україна отримала тест-систему для виявлення нового коронавірусу, якої вистачить для тестування 25-30 пацієнтів.

Як раніше повідомляв УНН, кількість жертв нового коронавірусу в Китаї зросла до 636 осіб. Окрім того, кількість людей, що вилікувались від китайського коронавірусу, зросла до 1605.

Українські Національні Новини

Здоров'я