ukenru
moz-pochalo-reorganizatsiyu-psikhlikarni-z-surovim-naglyadom-na-dnipropetrovschini

МОЗ почало реорганізацію психлікарні з суровим наглядом на Дніпропетровщині

 • 45592 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. МОЗ України розпочало реорганізацію Дніпровської психіатричної лікарні з суворим наглядом, в рамках якої пацієнтів переведуть у психіатричні лікарні, що розташовані ближче до місця їхнього проживання. Про це у мережі Facebook повідомила прес-служба МОЗ, передає УНН.

"Відповідно до оновлених вимог Закону України "Про психіатричну допомогу", пацієнтів з ДУ "Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України" переведуть у психіатричні лікарні, що розташовані ближче до місця їхнього проживання. Медзаклад приєднається до Центру психічного здоров’я у якості окремого структурного підрозділу", - йдеться у повідомлені.

У МОЗ додали, що станом на 17 вересня, в ДУ "Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України" на лікуванні перебуває 655 пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос: кожен другий військовий в Україні потребує психологічної реабілітації

"Згідно з законом, переведення пацієнтів у лікувальні заклади за місцем проживання відбувається після того, як пацієнт висловить бажання (напише відповідну заяву). Першими переведуть пацієнтів з Дніпровської області - у Дніпровську обласну психіатричну лікарню. Станом на тепер, пацієнтів готові приймати у 12 психіатричних лікарнях по усій країні - там є відповідні умови, місця та медичний персонал", - резюмували у МОЗ.

Додамо, що згідно з відкритими джерелами Дніпровська психіатрична лікарня з суворим наглядом відома тим, що це спеціалізований психіатричний заклад, зокрема для осіб, що вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини в стані неосудності та за рішенням суду відправлені на примусове лікування.

Нагадаємо, пацієнти у психіатричних закладах зможуть самостійно звернутись до суду та отримати альтернативний висновок щодо стану свого психічного здоров’я.

Українські Національні Новини

Суспільство