ukenru
moz-planuye-pridbati-sche-blizko-20-tis-shvidkikh-testiv-dlya-viyavlennya-koronavirusu

МОЗ планує придбати ще близько 20 тис. швидких тестів для виявлення коронавірусу

 • 12051 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Міністерство охорони здоров’я України допрацьовує з Міністерством фінансів України додаткове виділення коштів для лабораторних центрів МОЗ по регіонах. Так, буде придбано близько 20 тисяч упаковок швидких тестів. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми допрацьовуємо з Міністерством фінансів додаткове виділення коштів для лабораторних центрів МОЗ. Там буде придбано близько 20 тисяч упаковок швидких тестів, які дозволять протестувати 100 тисяч осіб, й близько 600 упаковок додаткових тест-систем для тестування у вірусологічних лабораторіях", - сказав Ляшко.

За його словами, МОЗ додатково працює з іншими організаціями для того, щоб збільшити кількість точок тестування на коронавірусну інфекцію, щоб не було ніяких проблем та обмежень у тих, хто потребує тестування.

"Сьогодні ми здійснюємо доставлення… й вчора пішли деякі тест-системи й сьогодні доходять до регіональних вірусологічних лабораторій Міністерства охорони здоров’я. Тепер тестування можна буде робити не лише в Києві, а ще додатково в дев’яти вірусологічних лабораторіях, зокрема в Житомирі, Тернополі, Дніпрі, Вінниці, Київській області, Рівному, Львові та Запоріжжі", - розповів Ляшко.

Нагадаємо, сьогодні, 12 березня, стало відомо про новий випадок підозри інфікування COVID-19 у особи, яка приїхала в Україну з Польщі.

Українські Національні Новини

Політика