ukenru
moz-napravit-mayzhe-140-ukrayintsiv-na-likuvannya-za-kordon

МОЗ направить майже 140 українців на лікування за кордон

 • 15653 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Міністерство охорони здоров’я найближчим часом направить 121 дорослого та 18 дітей за кордон для лікування. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МОЗ.

"121 дорослих і 18 дітей, хвороби яких наразі не лікуються в Україні, найближчим часом отримають необхідне лікування у закордонних клініках за кошти Державного бюджету України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення прийнято на засіданнях Комісії МОЗ України з питань направлення для лікування за кордоном, які відбулись у 2020 році

"22 дорослих пацієнти і 12 дітей будуть направлені на проведення трансплантації кісткового мозку, на трансплантацію нирки - 65 осіб, з них 1 дитина, на трансплантацію печінки - 18 громадян України. Трансплантація серця буде оплачена 17 дорослим та 4 дітям. Одному пацієнту буде профінансовано інший метод лікування", - зазначили у пресслужбі.

Зазначається, що до іноземних клінік направляються пацієнти для отримання медичної допомоги переважно при онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювання та вроджених аномаліях розвитку, якщо їх неможливо лікувати в умовах закладів охорони здоров'я України.

Програма передбачає 1 млрд гривень для лікування у 2020 році.

Нагадаємо, в Україні відремонтують 220 опорних лікарень вже цього року.

Українські Національні Новини

Політика