ukenru
moz-na-bortakh-pryamikh-reysiv-iz-kitayu-do-ukrayini-ne-bulo-zhodnogo-infikovanogo-koronavirusom

МОЗ: на бортах прямих рейсів із Китаю до України не було жодного інфікованого коронавірусом

 • 15385 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. У понеділок пройшло рівно 14 днів відтоді, як останній прямий регулярний авіарейс із Китаю приземлився в Україні. Інкубаційний період для появи COVID-19 завершений. На бортах прямих рейсів із Китаю не було жодної інфікованої на коронавірус людини. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Ляшко нагадує, що у понеділок минуло рівно 14 днів відтоді, як останній прямий регулярний авіарейс із Китаю приземлився в Україні.

"Інкубаційний період для появи COVID-19 у людей, які були на бортах прямих рейсів, завершено. Під час медико-санітарного спостереження у жодного пасажира та члена екіпажу не виявлено симптомів хвороби", - написав Ляшко.

За його словами, після виходу із літака всі пасажири та екіпаж проходили температурний скринінг.

"Наші епідеміологи впродовж інкубаційного періоду двічі зв’язувалися із пасажирами (на 5 та 14 день). Тепер ми точно можемо сказати - вони здорові. На бортах прямих рейсів із Китаю не було жодної інфікованої людини", - розповів Ляшко.

Також, він нагадав, що людей, які прилетіли суміжними рейсами, згідно з рекомендаціями ВООЗ, перевіряли в проміжній країні, як тільки вони покинули прямий рейс із Китаю.

Нагадаємо, станом на 19 лютого в Україні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19, який поширився у Китаї.

Також нагадаємо, літак з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з аеропорту китайського міста Ухань, яке стало епіцентром епідемії вірусу COVID-19, в Україну.

Як повідомлялося, в Ухані на етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт, який проводил евакуацію в Україну, 4 людини, 3 з них українці та 1 – іноземка.

Українські Національні Новини

Суспільство