ukenru
moz-maye-povernuti-oblik-danikh-schodo-kilkosti-otruyen-alkogolem-likar

МОЗ має повернути облік даних щодо кількості отруєнь алкоголем - лікар

 • 8338 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Випадки отруєння алкоголем в Україні мають фіксуватися статистичною звітністю. Це є загальнодоступна і важлива для оприлюднення інформація. Про це УНН повідомив лікар Андрій Роханський, коментуючи відміну обліку даних про кількість випадків отруєнь алкоголем в окремих областях.

"Ви знаєте, у МОЗ взагалі дуже великі проблеми зі статистичною звітністю, при чому по всім напрямкам. Щодо відміни інформації по алкогольним отруєнням, то я навіть не розумію, чому вони це відмінили. Це надважлива інформація, при чому це - загальнодоступні дані. Для чого і хто їх приховав – це питання. Я навіть пояснити це не можу. Це має проходити по загальній медичній статистиці, це ж не якісь екстраординарні дані, які не мають відношення до медицини. Це не є доступом до персональних даних, це загальнодоступний доступ до інформації. Ми ж не відкриваємо персональні дані людей, що отруїлись. От я, наприклад, живу в Харківській області, то коли був сплеск цих отруєнь – це була загальновідома інформація, ЗМІ її публікували. Тому це має бути повернути в будь-якому випадку", - сказав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, у МОЗ відсутні дані щодо отруєнь алкоголем по регіонам України, бо окремої такої звітності не передбачено.

Українські Національні Новини

Суспільство