ukenru
moz-dnyami-mozhe-zvernutisya-do-uryadu-z-prokhannyam-posiliti-karantin-v-deyakikh-oblastyakh-nardep

МОЗ днями може звернутися до уряду з проханням посилити карантин в деяких областях - нардеп

 • 23934 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У зв'язку з розвитком ситуації з коронавірусом днями МОЗ може звернутися до уряду з вимогою скасувати пом'якшення карантину в деяких областях. Про це повідомив в Telegram нардеп Олександр Дубінський, передає УНН.

"Як повідомляє наше джерело, в МОЗ занепокоєні розвитком ситуації з коронавірусом і в найближчі дні можуть звернутися до Кабміну з вимогою скасувати пом'якшення карантину в низці областей і, в тому числі, в Києві" - написав Дубінський.

За його словами, кількість нових хворих за добу, усереднена за методикою ВООЗ за останні 7 і 14 днів, зростає в країні другий день поспіль. Крім того, погіршується й інша важлива крива - кількість хворих на туберкульоз COVID-19 в даний час.

"31 травня Київ перестав відповідати встановленим вимогам для послаблення карантину. Крім Києва, ще п'ять областей зараз порушують показники. Але, незважаючи на це, карантин не посилюють, а пом'якшують. У МОЗ бачать в цьому загрозу старту другої хвилі епідемії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, п'ять областей України, а також столиця не готові до третього етапу ослаблення карантину, адже не відповідають критеріям, які були введені МОЗ.

Українські Національні Новини

Політика