ukenru
moskva-vidmovila-v-posadtsi-litaku-zs-nimechchini-z-evakuyovanimi-z-ukhanya

Москва відмовила в посадці літаку ЗС Німеччини з евакуйованими з Уханя

 • 19190 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Москва відмовила в посадці літаку Бундесверу з громадянами Німеччини та інших країн, евакуйованих з китайського Уханя через спалах коронавірусу. Про це повідомила міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер в суботу, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Так, Москва послалася на "брак ресурсів" у своїх аеропортах, пояснила Крамп-Карренбауер, зазначивши, що міноборони і МЗС ФРН має намір найближчим часом з'ясувати, чи були інші причини для відмови.

Літак бундесверу Airbus A310 з більш ніж 120 громадянами Німеччини та інших країн на борту вилетів з Уханя у Франкфурт-на-Майні раніше 1 лютого. Спочатку він планував зробити зупинку в Москві.

За словами глави міноборони ФРН, Росія дала дозвіл на політ над своєю територією і обіцяла дозволити посадку в одному з аеропортів для подзаправки і зміни екіпажу. В якому саме аеропорту планувалася посадка, не повідомляється.

Після того, як стало відомо про відмову, літак був перенаправлений в Гельсінкі, де здійснив посадку приблизно о 13:40 за місцевим часом. Після дозаправки переліт до Франкфурта-на-Майні був продовжений. Після прибуття евакуйовані тимчасово будуть розміщені в казармах ВПС Німеччини в містечку Гермерсхайм. Повернення з Уханя було для всіх добровільним і проводиться з ініціативи МЗС Німеччини.

Нагадаємо, напередодні літак, який прямував з закритого в зв'язку з поширенням смертельного коронавірусу міста Ухань з 83 британськими та 27 іноземними громадянами на борту приземлився у Великій Британії

Також в п'ятницю, 31 січня, поблизу Марселя приземлився літак з 200 французькими громадянами, евакуйованими з Уханя.

Як повідомляв УНН, Китай дав попередню згоду на евакуацію українців з ураженого коронавірусом Уханя.

Українські Національні Новини

Новини Світу