ukenru
morskiy-port-u-skadovsk-priynyav-pershe-sudno-pislya-vidnovlennya-roboti-derzhkordonu

Морський порт у Скадовську прийняв перше судно після відновлення роботи держкордону

 • 60890 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Морський порт Скадовськ сьогодні прийняв судно з турецького порту, яке було першим після відновлення пункту пропуску через держкордон. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінінфраструктури.

"15 червня до морського порту Скадовська зайшов теплохід Pallada під прапором Молдови довжиною 114 метрів і дедвейтом 3180 тонн. Суховантаж доставив в Україну портландцемент у слинг-бегах з турецького порту Самсун" – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мінінфраструктури поступово відновлює вантажопотік у порту Скадовська.

"Теплохід Pallada став першим судном, яке зайшло до Скадовська з моменту відновлення можливості здійснювати вантажні перевезення через пункт пропуску “Скадовський морський торговельний порт”. Держава має максимально ефективно використовувати цей порт і його потужності”, - додали в міністерстві.

Зазначається, що у планах такі поставки імпортних будівельних матеріалів в Україну через морський порт Скадовська можуть стати регулярними з періодичністю 3-4 суднозаходи на місяць.

Нагадаємо, за інформацією Мінінфраструктури у травні цього року українські морські порти збільшили перевалку вантажів на 10%.

Українські Національні Новини

Політика