ukenru
morska-faza-navchan-sea-breeze-2021-rozpochalasya-iz-zakhoplennya-korablya

Морська фаза навчань Sea Breeze - 2021 розпочалася із захоплення корабля

 • 21431 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Морська фаза українсько-американських навчань серії “Сі Бриз-2021” розпочалася із захоплення корабля бойовими плавцями підрозділу спеціального призначення ВМС у складі водолазної та абордажної групи. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВМС ЗС України.

Деталі

Зазначається, що в ролі "корабля-порушника"виступало судно розмагнічування" Балта". Після подачі сигналу водолазів під димовим прикриттям почався штурм корабля бойовими плавцями підрозділу спеціального призначення ВМС України у складі водолазної та абордажної групи.

На наступному етапі бойові плавці гасили "пожежу" на корветі ВМС Румунії Horia Macellariu, а також боролися за його живучість.

Після цього було продемонстровано спорядження пожежної команди, озброєння та екіпірування оглядової групи зі складу двох катерів типу "Айленд" берегової охорони Грузії.

В свою чергу британські військові моряки продемонстрували спорядження аварійної партії і основні зразки індивідуального озброєння оглядової команди на патрульному кораблі Королівського флоту Великої Британії Trent.

Також представників ЗМІ ознайомили з основним озброєнням ракетного есмінця. Гостям було продемонстровано роботу доглядової команди, а також аварійної партії, яка показувала послідовність дій при евакуації із задимленого приміщення.
І на закінчення, прямо на борту корабля було проведено прес конференцію з керівним складом українсько-американських навчань “Сі Бриз”.

Нагадаємо

28 червня в акваторії Чорного моря стартували великі військово-морські навчання Sea Breeze - 2021. Співорганізаторами цих багатонаціональних навчань виступають Україна та США.

Цього року навчання серії "Sea Breeze" є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість країн-учасниць, вони триватимуть з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. Участь беруть близько 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5000 особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство