ukenru
montazh-golovnoyi-novorichnoyi-yalinki-v-kiyevi-pochnetsya-5-grudnya

Монтаж головної новорічної ялинки в Києві почнеться 5 грудня

 • 17626 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Встановлення головної новорічної ялинки у Києві має розпочатися 5 грудня. Про це під час пресконференції розповів засновник проекту Folk Ukraine, організатор новорічно-різдвяних святкувань на Софійській та Контрактовій площах Ігор Добруцький, передає кореспондент УНН.

"5 грудня ми розпочинаємо монтаж ялинки. 12 маємо закінчити. Цього разу вона дуже складна, прийдеться працювати у 3-4 зміни. Висота 30 метрів. Вартість іграшок і ілюмінацій 2,7 млн гривень - це тільки одна ялинка. Ялинка буде збірна з гілок сосни і ялиці: постачальники Вінницька і Житомирська області", - повідомив Добруцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названі регіони України з найдорожчими та найдешевшими новорічними ялинками

Також Добруцький назвав вагу новорічної ялинки та розповів про її прикраси.

"Загальна її вага більше 100 тонн для того, щоб вона була безпечна і ніякі вітри не змогли її зламати. На ній буде мінімально тисяча іграшок і двадцять кілометрів гірлянд. Під ялинкою буде чотири сюжета по одному з кожної сторони ялинки", - додав він.

Нагадаємо, більшість киян виступають проти цільної новорічної ялинки через небажання спилювати дерево.

Як повідомляв УНН, цього року тематика святкового оформлення Софійської площі, де встановлюють новорічну ялинку, буде присвячена казці "Лускунчик".

Українські Національні Новини

Суспільство