ukenru
molodizhniy-zakonoproekt-pavelka-rozglyanut-na-nastupnomu-zasidanni-podatkovogo-komitetu-yuzhanina

"Молодіжний" законопроект Павелка розглянуть на наступному засіданні податкового комітету - Южаніна

 • 8101 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики планує розглянути законопроект №9065 про посилення відповідальності за продаж алкогольних та тютюнових товарів неповнолітнім на наступному засіданні. Про це у коментарі УНН розповіла голова комітету Ніна Южаніна.

"Законопроект №9065 надійшов до комітету, він включений у порядок денний. Дату я вам точну не скажу, коли ми його розглянемо. Не виключаю, що на наступному засіданні, оскільки документ, на мій погляд, є важливим", - сказала вона.

Документ є важливим з точки зору захисту здоров'я українців, додала голова комітету.

"Законопроект не стосується різних конкурентних війн у цій сфері, він дійсно має благі наміри - спрямований на захист життя та здоров'я молодого покоління, та посилення відповідальності тих, хто продає алкоголь і тютюн неповнолітнім", - пояснила Южаніна.

Нагадаємо, законопроект №9065 передбачає стократне збільшення штрафів за продаж тютюну та алкоголю неповнолітнім та запровадження кримінальної відповідальності за втягнення малолітніх у п’янство.

Також документом пропонується ввести заборону на продаж тютюну та алкоголю у торгових точках менше 40 м. кв, якщо вони розташовані ближче, ніж 200 метрів до шкільних подвір’їв.

Ініціатором законопроекту виступив нардеп від БПП Андрій Павелко. Серед співавторів ініціативи такі депутати, як Сергій Березенко, Артур Палатний, Володимир Шкварилюк, Василь Амельченко, Ярослав Маркевич та Денис Силантьєв.

Українські Національні Новини

Політика