ukenru
molodizhnimi-skladami-vistupatimut-klubi-v-nastupnomu-sezoni-ukhl

Молодіжними складами виступатимуть клуби в наступному сезоні УХЛ

 • 10104 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У Києві за участі президента ФХУ Анатолія Брезвіна відбулося засідання представників хокейних клубів, де було прийнято рішення про формат і склад учасників майбутнього чемпіонату Української хокейної ліги сезону 2017/18, повідомляє УНН з посиланням на сайт УХЛ.

У чемпіонаті Української хокейної ліги сезону 2017/18 років візьме участь 8 клубів. Серед них 5 учасників попереднього сезону: "Білий Барс" (Біла Церква), "Дженералз" (Київ), "Донбас" (Донецьк), ХК "Кременчук" і криворізький "Кривбас", а також три новачка Ліги – "Галицькі Леви" (Новояворівськ), "Динамо" (Харків), ХК "Дніпро" (Дніпро).

Таким чином, географія Ліги збільшиться на два міста - Львів та Дніпро, які внесли великий вклад на зорі становлення українського хокею. Як і раніше кандидатами на вступ до УХЛ залишаються київський "Сокіл" і хокейний клуб з Одеси, де в наступному році пройде юніорський чемпіонат світу в Дивізіоні 1Б.

Примітно, що формат проведення чемпіонату зазнає відчутних змін. Клубами було прийнято рішення про кардинальне омолодження чемпіонату і введення вікових обмежень для гравців:
• в заявці дозволено мати максимум 5 гравців 1993-1996 року народження;
• участь хокеїстів, народжених до 1993 року, заборонено;
• участь хокеїстів молодше 16 років заборонено.

З даних обмежень зрозуміло, що на ключові ролі в командах вийдуть хокеїсти 1997 року народження і молодше. Це надасть їм додаткові можливості для розвитку, зменшить відтік талановитих гравців за кордон.

Зауважимо, що старт регулярного чемпіонату буде дано на початку вересня матчем між донецьким попередніми фіналістами - "Донбасом" і ХК "Кременчук".

Українські Національні Новини

Спорт