ukenru
moldova-zbilshit-vitrati-na-oboronu

Молдова збільшить витрати на оборону

 • 108893 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Президент Молдови Майя Санду заявила, що Кишинів планує збільшити витрати на оборону та покращити стан збройних сил у цій найбіднішій країні Європи, пише Bloomberg, інформує УНН.

Цитата

"Те, що відбувається в Україні, доводить нам, що війна тепер можлива, і нам потрібно захищати себе", - сказала Санду у відеоінтерв'ю новинному сайту Lisa.md.

"У нас не може бути великої армії, тому що ми маленька країна, але нам потрібна армія, здатна забезпечити безпеку наших громадян", - додала Санду.

Деталі

Як зазначається, Молдова виділила близько 46 мільйонів євро (48,6 мільйона доларів) на військові витрати у цьогорічному бюджеті.

Доповнення

Раніше в.о. командувача військ центрального військового округу росії рустам міннекаєв заявив, що під час другої фази так званої "військової операції" на території України буде забезпечено "вихід у Придністров'я, де також зафіксовано факти утиску російськомовного населення". Після цього міністерство закордонних справ Молдови викликало на килим посла росії.

А вже 25 квітня повідомлялося про вибухи у Тирасполі. 26 квітня повідомляли, що у невизнаному Придністров'ї підірвали дві вежі зв'язку.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що росія посилює провокації в окупованому Придністров'ї.

У ДПСУ відзначили, що не можна виключати Придністров'я як територію, яку зможе використати росія для подальших дій стосовно України.

Українські Національні Новини

Новини Світу