moldova-zatverdila-noviy-uryad-iz-prozakhidnim-liderom-na-tli-poboyuvan-destabilizatsiyi-rosiyeyu

Молдова затвердила новий уряд із прозахідним лідером на тлі побоювань дестабілізації росією

 • 521648 переглядiв

Деталі

Дорін Речан, 48-річний економіст, який протягом року працював радником президента Майї Санду з оборони та безпеки. Минулого тижня Санду попросила його обійняти посаду прем'єр-міністра після того, як Наталія Гаврилиця раптово покинула цю посаду.

Усі присутні депутати від правлячої партії, яка має 63 місця у 101-місцевому законодавчому органі країни, проголосували за уряд Речана.

Дружні Москві партії, комуністи та соціалісти, які мають 31 місце, утрималися під час голосування, а шість депутатів партії Шор бойкотували голосування.

Санду має сьогодні привести до присяги новий уряд.

Речан сказав законодавцям, що його головна мета полягає в тому, щоб ввести «дисципліну і порядок» в інститути Молдови, вдихнути нове життя в економіку, що переживає труднощі, і забезпечити мир і стабільність.

За його словами, окрім зосередження уваги на європейській інтеграції, сектор безпеки Молдови «необхідно зміцнювати, а діям тих, хто хоче принести сюди війну, необхідно рішуче протидіяти».

«У Молдови є вразливі місця в контексті війни в Україні», - зауважив Речан.

Додамо

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка перехопила російський план щодо руйнування політичної ситуації в Молдові. Адміністрація Санду підтвердила, що Кишинів знав про плани росії зруйнувати політичну ситуацію у Молдові.

13 лютого президент Санду заявила, що рф планує організувати держпереворот у країні - із «диверсіями та залученням людей із військовою підготовкою, замаскованих під цивільних». За її словами, план кремля також передбачає використання іноземців, серед яких - серби.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі