ukenru
moldova-ne-propustila-u-pridnistrovya-rosiyskogo-propagandista

Молдова не пустила у Придністров'я російського пропагандиста

 • 208593 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Влада Молдови не пустила в країну пропагандиста прокремлівського агентства "РІА Новини" Артура Шайхутдінова, який збирався потрапити у невизнане Придністров'я, пише УНН з посиланням на NewsMaker.

Деталі

Як зазначили, причина відмови – відсутність акредитації міністерства закордонних справ Молдови. Шайхутдінов, за даними його агентства, прямував до Придністров'я для нібито "висвітлення ситуації в регіоні". На паспортному контролі в аеропорту Кишинева у суботу, 30 квітня, прикордонники оглянули його багаж та забрали паспорт.

Кореспондент заявив, що його документи запечатали у конверт та віддали екіпажу, який поверне їх після приземлення у Стамбулі.

Прессекретар прикордонної поліції Молдови Раїса Новіцкі підтвердила NM, що деяким іноземним громадянам, які прибули до аеропорту Кишинева, відмовили у в'їзді до країни.

"Таке рішення ухвалили у зв'язку з тим, що не було дотримано законних умов для отримання дозволу на перетин державного кордону", — пояснила вона.

Також 29 квітня стало відомо, що до Молдови не пустили оператора та кореспондента російських "Известий".

Нагадаємо

Сьогодні Головне управління розвідки міноборони повідомило, що на території невизнаного Придністров'я вийшов екстрений випуск газети з інформацією про теракти та зверненням мешканців ПМР до ​​російського диктатора володимира путіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу