ukenru
moldova-apelyatsiyna-palata-zalishila-dodona-pid-domashnim-areshtom

Молдова: Апеляційна палата залишила Додона під домашнім арештом

 • 113678 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Колишній президент Молдови Ігор Додон лишиться під домашнім арештом. Рішення 31 травня ухвалила Апеляційна палата Кишинева, передає УНН із посиланням на newsmaker.md.

Деталі

Вийшовши з суду до своїх прихильників, Додон заявив, що “боротьба починається”. “Перемога буде за нами, Молдова має майбутнє”, — додав він.

Після засідання суду Додон оголосив, що має шість заяв для преси, але він відповість “швидко” на три запитання. Коли журналісти запитали чому лише три, він сказав, що може взагалі не відповідати. У своїй заяві він наголосив, що вважає себе невинним, а справу політичною, додавши, що не довіряє прокурорам, які ведуть його справу.

Додон також сказав, що у прокурора Ярмалюка, який веде його справу, нібито недостатньо досвіду. Він зазначив, що для того, щоб стати прокурором, потрібний стаж 4 роки, а стаж Ярмалюка 3 роки. “Ніхто з досвідченіших прокурорів не хотів братися за цю справу”, — сказав Додон.

Експрезидент також заявив, що у його справі буде “телевізійна юстиція” і прокурори забороняють йому бачитися з матір’ю.

Додамо

У той же час, за даними ЗМІ, прокурори стежитимуть за експрезидентом і у разі порушення ним умов домашнього арешту знову вимагатимуть відправити його до ізолятора.

Прокурор Петру Ярмалюк після засідання Апеляційної палати повідомив, що прикріпив до справи нові докази, які могли б стати підставою для арешту. Прокурор додав, що працюватиме у цій справі, щоб швидше передати її до суду. Окремо Ярмалюк наголосив, що за Додоном слідкуватимуть, щоб він не спілкувався з іншими фігурантами справи. Якщо Додон порушить заборону, то Ярмалюк подасть клопотання, щоби його помістили під реальний арешт.

На прохання прокоментувати слова Додона про те, що в нього недостатньо досвіду, Ярмалюк зазначив, що він не має досвіду в “корупції та вирішенні питань”. “Я молодий прокурор, який не працював за інших режимів і закінчив Нацинститут юстиції”, — сказав він.

Нагадаємо

Додона затримали 26 травня у справі про пасивну корупцію, незаконне збагачення, зраду батьківщини та фінансування політичної партії злочинною організацією. Суд помістив його під домашній арешт на 30 діб.

Нагадаємо, 24 травня в будинку Додона пройшов обшук у справі про пасивну корупцію, незаконне збагачення, зраду батьківщини та фінансування політичної партії злочинною організацією. Після цього політика затримали, а напередодні 26 травня помістили під домашній арешт на 30 діб.

Антикорупційна прокуратура 27 травня опротестувала в Апеляційній палаті Кишинева рішення суду про домашній арешт. Прокурори зажадали, щоб 30 діб арешту Додон провів в ізоляторі в’язниці № 13. Після цього до Апеляційної палати звернулися й адвокати Додона, які також заперечили домашній арешт колишнього президента і зажадали звільнити його під судовий контроль.

Українські Національні Новини

Новини Світу