ukenru
mok-rozglyane-dopusk-rosiyskikh-ta-biloruskikh-sportsmeniv

МОК розгляне допуск російських та білоруських спортсменів

 • 714993 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. 28 березня виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету проведе засідання, на якому буде обговорена участь російських та білоруських спортсменів в Олімпіаді. Про це йдеться на сайті МОК, передає УНН.

Цитата

«У перший день виконавча рада МОК обговорить висновки та розгляне відгуки з низки консультацій, проведених із членами МОК, Національними олімпійськими комітетами (НОК), Міжнародними федераціями (МФ) та представниками спортсменів на тему солідарності з Україною, санкцій проти росії та білорусі і статус спортсменів із цих країн», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський розкритикував керівника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха за "намагань витягнути у світовий спорт представників держави-терориста" і наголосив, що "будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров’ю".

Сполучені Штати разом із більш ніж 30 іншими країнами, включаючи Канаду та більшу частину Європи, підтримали заборону російським та білоруським спортсменам на участь у міжнародних змаганнях.

Водночас президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах закликав уряди держав не втручатися у рішення комітету.

А під час недавного виступу Бах, якого цитують ЗМІ, висловився за створення умов для допуску до змагань російських та білоруських атлетів. За словами глави МОК, виключення росіян і білорусів лише на підставі громадянства стало б "дискримінацією", а Олімпійські ігри "можуть сприяти діалогу у напружений час".

Українські Національні Новини

Спорт