mogli-zirvati-postachannya-viyskovoyi-tekhniki-zsu-na-front-vikrito-koruptsiynu-skhemu

Могли зірвати постачання військової техніки ЗСУ на фронт: викрито корупційну схему

 • 481829 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. У Харківській регіональній філії АТ «Укрзалізниця» розкрили корупційну схему, яка загрожувала логістичним шляхам Сил оборони та поставкам військової техніки, повідомляє у середу Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

"СБУ викрила корупційну схему на Харківській залізниці, яка могла зірвати поставки військової техніки ЗСУ на фронт", - повідомили у спецслужбі.

Викрито двох посадовців, які масово розкрадали нові залізничні рейки, що призначалися для екстреного відновлення зруйнованих колій у прифронтових районах області, вказали у СБУ.

Їхні дії могли призвести до порушення логістичних шляхів Сил оборони на східному фронті та перешкодити постачання військової техніки Збройних Сил України, зазначили у спецслужбі.

За результатами розслідування встановлено, що організація цієї схеми пов'язана з керівником одного зі структурних підрозділів регіональної філії державного підприємства та його заступником.

Відомо, що протягом травня 2022 року вони використовували старі рейки, які вичерпали свій ресурс, для ремонту залізничних колій, що пошкоджені внаслідок російських обстрілів. Ці старі комплектуючі отримували шляхом "списання" їх як металобрухт, при цьому не виконуючи жодних інженерних робіт. Замість цього, нові рейки з державного резерву використовувалися для виконання "індивідуальних" комерційних замовлень, які не оформлювалися офіційно, а оплата за них здійснювалась готівкою.

Для приховування злочину зловмисники навіть видаляли маркування з нових комплектуючих, щоб унеможливити їх ідентифікацію. В результаті цих дій посадовці отримали 1,2 млн гривень від комерсантів. Організатори цієї схеми вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації для реалізації цього злочину.

Внаслідок цього на підставі зібраних доказів обом фігурантам було повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкрали 11 млн грн з Фонду гарантування вкладів: СБУ знешкодила злочинну організацію

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі