ukenru
mkhp-zbilshiv-prodazhi-kuryatini

МХП збільшив продажі курятини

 • 6671 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. У І кварталі поточного року агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" продав 164 тис. тонн курятини, що на 21% більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Про це йдеться в повідомленні агрохолдингу на сайті Лондонської біржі, передає УНН.

Йдеться про продаж курятини третім особам. Компанія збільшила цей показник завдяки істотному зростанню експорту - на 47% в річному вирахуванні, говориться в звіті.

"Обсяги продажів на внутрішньому ринку залишилися стабільними в річному обчисленні", - йдеться в документі.

Загальні обсяги виробництва курятини МХП також зросли - на 13%, до 171,3 тис. тонн. Це стало можливим завдяки запуску нових майданчиків для вирощування птиці в другому півріччі 2018 року і в першому кварталі 2019 року, говориться в звіті.

Довідка: МХП є провідним виробником курячого м'яса в Україні з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (Наша Ряба). МХП контролює всі етапи виробництва м'яса птиці від вирощування зернових, виробництва комбікормів до інкубації яєць, вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці (в тому числі через франчайзингові точки МХП).

МХП використовує власні рефрижератори для доставки своєї продукції, що знижує загальні транспортні витрати і час доставки.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під стікером MHPC.

Українські Національні Новини

Економіка