ukenru
mkhp-razom-z-nimetskimi-partnerami-pratsyuyut-u-napryamku-energetichnoyi-bezpeki

МХП разом з німецькими партнерами працюють у напрямку енергетичної безпеки

 • 541743 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Компанія МХП разом з німецькими колегами співпрацює в інноваційному енергетичному проєкті в межах Програми ЄС Horizon Europe. Про це повідомив Президент «МХП Еко Енерджи» Олександр Домбровський під час виступу на 5-му Німецько-Українському економічному форуму у Берліні, передає УНН.

Цитата

«Українські та німецькі компанії мають великий потенціал співпраці, а продовольча, екологічна та енергетична безпека – пріоритети співпраці. Спільно з німецькими компаніями і Німецьким центром досліджень біомаси, МХП працює над розвитком і інтеграцією нових напрямків енергетичної безпеки, а саме інтеграцією виробництва зеленого водню та біометану», - повідомив він.

Окрім енергетичних проектів, великий потенціал має й подальша співпраця у напрямку виробництва органічної продукції та відновлення потенціалу родючості українських і німецьких ґрунтів.

«Попри війну Україна має глобальну місію – нагодувати світ, а для цього важливо розвивати сталі, екологічні підходи в діяльності. Зміни клімату суттєво корегують моделі ведення бізнесу в бік екологічної відповідальності. Енергетична безпека набуває сьогодні особливе значення не тільки в Україні та ЄС, а й на рівні окремих компаній. Зокрема, МХП використовує модель сталого розвитку і циркулярної економіки, де інтегровані проблематика продовольчої, енергетичної та екологічної безпеки» - розповів Домбровський.

Він наголосив, що проєкти між Україною та Німеччиною мають розширюватися.

«Наші проєкти і ініціативи демонструють ефективність, отже співпраця між Україною та Німеччиною має розширюватись. Але для цього потрібно перемогти у війни – нам потрібен мир, щоб Україна була успішною і був успішним український бізнес» - підсумував він.

Додамо

“МХП Еко Енерджи” - окремий підрозділ, який з 2012 року опікується проектами з впровадження сталих екологічних та енергетичних ініціатив в компанії МХП, а також реалізовує програми з підвищення вуглецевої-нейтральності виробництва.

Довідка

МХП — міжнародна компанія у сфері харчових, агротехнологій та ритейлу з найбільшою часткою ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів (“Наша Ряба"). Засновник компанії — Юрій Косюк.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу