ukenru
mkhp-kosyuka-peredav-pyat-intelektualnikh-aparativ-shvl-u-likarni-cherkaschini

МХП Косюка передав п'ять "інтелектуальних" апаратів ШВЛ у лікарні Черкащини

 • 12474 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. БО "Благодійний фонд "МХП-Громаді" передав п'ять сучасних апаратів ШВЛ для черкаських лікарень. Про це повідомляє пресслужба організації "Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19", передає УНН.

Сучасне обладнання передали Черкаській обласній лікарні, Черкаській міській інфекційній лікарні (ЧМІЛ), Канівській ЦРЛ та Черкаській ЦРЛ.

Вартість одного такого апарату складає близько 700 тис. грн. Апарати ШВЛ мають інтелектуальні режими роботи, що значно підвищує шанси пацієнта на життя.

"Ми отримали те, що вкрай потрібно для роботи - це апарат ШВЛ експертного класу. Він дозволяє підбирати такі режими вентиляції легень, щоб можна було забезпечити довготривале використання цього процесу", - каже головний лікар КНП "ЧМІЛ" Світлана Волгіна.

За її словами, "МХП-Громаді" не вперше допомагає лікарні апаратурою та засобами індивідуального захисту.

"Завдяки спільній роботі відчуваємо себе захищеними і можемо надавати медичну допомогу на належному рівні", - додала вона.

За словами лікарів, такі апарати дуже важливі в порятунку пацієнтів у критичних станах.

"Для нашого фонду дуже важливою є висока оцінка обладнання з боку медиків. Всі вони відзначають, що передані апарати відповідають сучасним стандартам, є високотехнологічними, мобільними та зручними у керуванні, - коментує директорка Благодійного фонду "МХП-Громаді" Тетяна Волочай.

Нагадаємо, на Черкащині загалом зафіксовано 585 інфікованих коронавірусом, 388 - одужали.

МХП Юрія Косюка з самого початку пандемії в Україні став "опікуном" Черкаської області, адже підприємства компанії розташовані зокрема у цьому регіоні.

Загалом МХП надав державі вже 84 млн грн на подолання коронавірусу в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство