mizhnarodnyi-den-neitralitetu-vsesvitnii-den-zahalnoho-medychnoho-zabezpechennia-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-12-hrudnia

Міжнародний день нейтралітету, Всесвітній день загального медичного забезпечення. Що ще можна відзначити 12 грудня

 • 50382 переглядiв

Сьогодні, 12 грудня, з 2017 року за ініціативи Організації Об’єднаних Націй відзначається Міжнародний день нейтралітету. На даний момент, своїми закликами до миру та нейтралітету ООН, фактично, потурає російському агресору.

Сьогодні, 12 грудня, з 2017 року за ініціативи Організації Об’єднаних Націй відзначається Міжнародний день нейтралітету, пише УНН.

Мета події – закликати країни світу до превентивної дипломатії, вирішення суперечок мирними шляхами, запобігання конфліктам задля суспільного міжнародного миру і безпеки.

Через криваву війну, яку росія розпочала проти України, сенс сьогоднішньої події можна поставити під сумнів.

На даний момент, своїми закликами до миру та нейтралітету ООН, фактично, потурає агресору.

З 2016 року за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я відзначається День загального медичного забезпечення.

Мета події – сприяти забезпеченню доступу до базового набору медичних послуг для усіх без винятку мешканців нашої планети.

Завдяки ощиренню доступності медицини та роботі лікарів, за останні декілька років середня тривалість життя збільшилася у світі на 8% - з 59 до 63 років.

Це сьогодні можна відзначити День працівника роздрібної торгівлі. Подія виникла у 2011 році в Індії, а до першого святкування долучилися близько 20 тисяч співробітників різноманітних магазинів.

Нині до свого професійного свята щороку у багатьох країнах світу долучаються не менше 6-ти мільйонів людей, які працюють у сфері роздрібної торгівлі.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святого Спиридона Триміфунтського, який жив на Кіпрі у ІІІ-ІV століттях.

Спиридон народився у сільській родині, і з дитинства пас домашню худобу. За свою любов до тварин та чуйність отримав від Господа дар зцілення та дивотворення.

За переказом, Спиридон міг оживляти мертвих. Також, вважається, що під час посухи на Кіпрі, він молитвами викликав дощ.

Іменини 12 листопада святкують Спиридон, Олександр.  

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    У Росії заявили про збитий дрон над Бєлгородом

     • 51268 переглядiв

    Росіяни відчувають дефіцит палива у Криму – ЦНС

     • 42816 переглядiв

    У Нью-Йорку частково завалився 6-поверховий житловий будинок

     • 43175 переглядiв