ukenru
mizhnarodni-rezervi-ukrayini-za-misyats-skhudli-na-7-cherez-splesk-popitu-na-valyutu

Міжнародні резерви України за місяць "схудли" на 7%: через сплеск попиту на валюту

 • 153580 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Міжнародні резерви України за травень скоротилися на 7% - до близько 25 млрд дол., повідомили у Нацбанку України, пише УНН.

Цитата

"Станом на 1 червня міжнародні резерви України за попередніми даними становили 25 100,7 млн дол. США. Упродовж травня вони скоротилися на 7%", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Падіння рівня резервів у НБУ пояснили насамперед "продажем валюти на міжбанківському валютному ринку". У травні НБУ продав 3 410,6 млн дол. США й викупив до резервів – 56,4 млн дол. США. Значні обсяги продажу валюти зумовлені перевищенням попиту на неї над пропозицією.

Так, суттєві витрати на оборонні потреби, на імпорт товарів та послуг, а також для забезпечення розрахунків із міжнародними платіжними системами за витрати громадян із гривневих карток за кордоном перевищували надходження від експорту та від трудових мігрантів, вказали при цьому у Нацбанку.

Водночас ці витрати частково були компенсовані фінансуванням від міжнародних партнерів. Валютні надходження на користь уряду становили 1 660,2 млн дол. США. Зокрема, 583,7 млн євро, що надійшли від Світового банку, та 582,3 млн євро – від Європейського союзу, додали у НБУ.

Доповнення

Міністри фінансів та голови центробанків країн "Групи семи" (G7) домовилися надати Україні 19,8 млрд дол. фінансової допомоги.

Українські Національні Новини

Економіка