mizhnarodni-rezervi-skhudli-sche-na-1-9-nbu-poyasniv-prodazhem-valyuti-i-pogashennyam-borgu

Міжнародні резерви "схудли" ще на 1,9%: НБУ пояснив продажем валюти і погашенням боргу

 • 57101 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Міжнародні резерви України становили 38,97 млрд дол. США за підсумками жовтня, зменшившись за місяць на 1,9%, повідомили у вівторок у Національному банку України, пише УНН.

Деталі

"Станом на 1 листопада 2023 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 38,97 млрд дол. США. У жовтні вони знизилися на 1,9%. Така динаміка зумовлювалася інтервенціями НБУ та борговими виплатами країни в іноземній валюті", - ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, чистий продаж валюти НБУ минулого місяця становив майже 3,34 млрд дол. порівняно із 2,69 млрд дол. у вересні. У Нацбанку контстатували: попит на валюту частково зумовлений відміною фіксованого курсу.

"Зростання інтервенцій насамперед зумовлювалося ситуативним збільшенням попиту на валюту в перші дні переходу від фіксації курсу до режиму керованої гнучкості курсу. Надалі інтервенції стабілізувалися до рівня, що спостерігався до моменту переходу до керованої гнучкості курсу", - повідомили у регуляторі.

При цьому, як повідомляється, уряд України виплатив за обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті 892,5 млн дол., з яких 715,3 млн дол. – за обслуговування та погашення валютних ОВДП, 135,8 млн дол. – борг перед Світовим банком, решта – борг перед іншими міжнародними кредиторами. Окрім того, Україна сплатила МВФ 80,1 млн дол.

"Водночас обидва чинники значною мірою були компенсовані надходженнями від міжнародних партнерів. Так, упродовж жовтня на користь уряду надійшло 3 313,1 млн дол.", - повідомили у НБУ.

Доповнення

Міжнародні резерви знижуються вже третій місяць поспіль - з рекордних 41,7 млрд дол.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Фаріон заявила, що її заблокували у Facebook

     • 132505 переглядiв