ukenru
mizhnarodni-partneri-dopomozhut-ukrayini-pokraschiti-protipovitryanu-oboronu-rnbo

Міжнародні партнери допоможуть Україні покращити протиповітряну оборону - Турчинов

 • 10151 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Україна планує більш серйозні системи взаємодії і проекти з міжнародними партнерами, зокрема у напрямку протиповітряної оборони. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, виступаючи перед журналістами у Харкові, передає кореспондент УНН.

"Ви знаєте, протягом 4 років була жорстка заборона на постачання Україні летальної зброї. Це була колосальна проблема, що не мала жодного логічного пояснення", - зазначив секретар РНБО.

За словами Турчинова, під час спілкування з міжнародними партнерами він завжди твердив, що сильна українська армія є фактором європейської безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ назвали головну ціль навчань в Азовському морі

"Чотири роки треба було переконувати наших партнерів, щоб ми почали співпрацювати вже в питаннях летальної зброї. Перший крок зроблено. Я думаю, це питання буде сьогодні достатньо актуально обговорюватись, і наприкінці цього року і при плануванні бюджету наступного року ми говоритимемо про більш серйозні системи взаємодії і проекти, зокрема у напрямку протиповітряної оборони тощо", - сказав він.

Як повідомляв УНН, Україна планує масштабну програму зміцнення бронетанкового потенціалу збройних сил України.

Українські Національні Новини

Політика