ukenru
mizh-syevyerodonetskom-ta-rubizhnim-cherez-diyi-voroga-znischeno-mist-spoluchennya-mizh-mistami-bilshe-ne-isnuye

Між Сєвєродонецьком та Рубіжним знищено міст: сполучення між містами більше не існує

 • 169210 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Неподалік від Сєвєродонецька на Луганщині зруйновано автомобільний міст через річку Борова до Рубіжного, він постраждав від окупантів вже вдруге. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише УНН.

Цитата

"Росіяни продовжують зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над Рубіжним. Зруйнований міст, який першим на Луганщині відбудували після вигнання окупантів у 2014-му – транспортного сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним більше не існує. Сподіваюсь, на короткий проміжок часу", - написав Гайдай у Telegram.

Деталі

Зі слів голови ОВА, за вісім років цей міст через річку Борова постраждав від окупантів вже вдруге. Спочатку у липні 2014-го і от тепер. Минулого разу вже в березні 2015-го міст відновили. А з літку 2014-го, коли Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ були визволені, і до відкриття відбудованого об'єкту, всі охочі користувалися тимчасовою понтонною переправою, встановленою українськими військовими.

"На Луганському та Донецькому напрямках захисниками України за минулу добу відбито вісімнадцять атак ворога, знищено тринадцять танків, вісім артилерійських систем, двадцять сім одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та п’ять автомобілів противника. Підрозділи ППО збили один ворожий багатоцільовий гелікоптер Ка-52 та 4 безпілотних літальних апарати типу "Орлан-10", - також повідомив Гайдай.

Доповнення

За оцінками, інфраструктура Сєвєродонецька зруйнована на щонайменше 80%.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП