ukenru
mitropolit-epifaniy-privitav-ukrayintsiv-z-richnitseyu-khreschennya-kiyivskoyi-rusi-ukrayini

Митрополит Епіфаній привітав українців з річницею хрещення Київської Руси-України

 • 10733 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав українців з Днем пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та 1031-ю річницею хрещення Київської Руси-України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Дорогі брати і сестри! Вітаю Вас із Днем пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та 1031-ю річницею хрещення Київської Руси-України! Сьогодні ми, як і багато поколінь перед нами, користуємося плодами діл святого Володимира, можливо, навіть належно не замислюючись над тим, яку роль відіграв цей святий у житті нашого народу, а отже – кожного з нас", - написав Митрополит.

З його слів, Князь Володимир був поганином, який свідомо став християнином, сластолюбцем, який став зразком морального життя і чеснот, та залишив у спадок нащадкам велику державу, мати добрі відносини з якою вважали за благо всі сусідні країни.

"Щоб обрати правильний шлях у майбутнє, треба добре знати своє минуле. Вибір православної віри, зроблений його бабусею – святою Ольгою, був для Володимира одним із важливих аргументів на користь власного рішення, тому й ми маємо робити висновки для сьогодення і свого майбутнього. Які? Хто щиро прагне пізнати істину та втілити її в життя – може це зробити! Хто щиро бажає відкинути гріховне життя та досягти святості – не буде зупинений на цьому шляху ніякими обставинами. Трудімося сьогодні задля розбудови Церкви й України, борімося зі злом у собі та навколишньому світі, знаючи, що жодна добра справа не є марною, і що все, чого не вистачає нам самим, Своєю благодаттю зміцнить та доповнить Господь! Зі святом!", - зазначив священнослужитель.

Як повідомляв УНН, у неділю, 28 липня 2019 року, вся повнота Православної Церкви України відзначатиме 1031-шу річницю хрещення Руси-України.

Українські Національні Новини

Суспільство