ukenru
mistsevi-vibori-v-ukrayini-stanut-zavershalnim-etapom-reformi-detsentralizatsiyi-shmigal

Місцеві вибори в Україні стануть завершальним етапом реформи децентралізації – Шмигаль

 • 15480 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Місцеві вибори в Україні, які відбудуться 25 жовтня, стануть завершальним етапом реформи децентралізації, адже пройдуть за новим адміністративно-територіальним поділом. Про це заявив на брифінгу прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Ми завершили формування перспективного плану громад цілої України, завершивши і підписавши всі перспективні плани всіх областей. Сьогодні ми ведемо дискусію і будемо завершувати формування районів. Коли з 430 районів ми сформуємо 129, по пам’яті, в Україні. І це буде, власне, завершенням основного процесу реформи децентралізації", - додав Шмигаль.

Він наголосив, що це одна з найвпізнаваніших і найважливіших для суспільства реформ.

"Вона дасть поштовх для територіального і економічного розвитку всіх громад…Ця реформа буде одною з найуспішніших і буде завершена у цьому році шляхом проведення восени у жовтні місцевих виборів за новим адміністративно-територіальним поділом", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, за інформацією Мінрегіону, в основному нові регіони створюються для організації системи виконавчої влади, яка на сьогодні в Україні територіально розкидана.

Українські Національні Новини

Політика