ukenru
mistsevi-vibori-2020-yaku-peredviborchu-obitsyanku-odesitam-provaliv-trukhanov

Місцеві вибори-2020: яку передвиборчу обіцянку одеситам "провалив" Труханов

 • 15120 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Однією з найголовніших передвиборчих обіцянок мера Одеси Геннадія Труханова, яку йому не вдалося виконати за час каденції, стала ліквідація стихійних забудов на узбережжі, передає УНН.

Про те, що ця важлива для одеситів передвиборча обіцянка мера залишилась невиконаною, свідчить не один скандал стосовно незаконного будівництва на береговій лінії міста. Так, у 2016 році поліція розслідувала забудову на узбережжі у рекреаційній зоні ЖК "Граф" литовської компанії Graf development Гердаса Дубріцкаса. Проте наразі житловий комплекс вже введений в експлуатацію, забудовник продовжує нарощувати нові поверхи без дозвільної документації, а власники квартир судяться з ним за право створити ОСББ і проти подвійного перепродажу квартир

Також у вересні 2018 року одеські активісти протестували проти активного будівництва житлових комплексів на набережній Ланжерон. А з найсвіжіших резонансних подій із будівництвом на узбережжі – зведення ЖК "Граф у моря" того ж литовського забудовника Гердаса Дубріцкаса. У судовому позові проти забудовника активісти оскаржують містобудівні умови та обмеження, які були видані, на їх переконання, з порушенням законодавства щодо призначення земельної ділянки. Хоча з липня будівництво житлового комплексу й зупинено на час судового розгляду та проведення експертизи з відповідності містобудівним умовам, віртуальні квадратні метри у ньому продовжують активно продавати. Так, за інформацією відділу продажів, квартира з видом на море коштуватиме понад 40 тисяч гривень за квадратний метр.

Попри обвинувачення мера Одеси в сприянні незаконній забудові узбережжя з боку народного депутата Артема Дмитрука, на останній сесії міськради під головуванням Труханова литовському забудовнику Гердасу Дубріцкасу було передано ще дві ділянки землі на Академіка Філатова, 2-Б (ООО "Карела Білд" 0,2449 га) і Люстдорфській дорозі, 72 (ООО "Ханбер Трейд" 0,2200 га) під чергові житлові комплекси.

Українські Національні Новини

Політика