ukenru
miskrada-chernigova-vidilit-koshti-postrazhdalim-simyam-cherez-obval-budinku-u-chernigovi

Міськрада Чернігова виділить кошти постраждалим сім'ям через обвал будинку у Чернігові

 • 12014 переглядiв

ЧЕРНІГІВ-КИЇВ. 13 грудня. УНН. Міськрада Чернігова виділить грошові компенсації постраждалим сім'ям через обвал частини будинку у Чернігові. Так, сім'ї загиблої дівчини виплатять 50 тис. грн. Про це повідомив кореспонденту УНН мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Міськрада організує похорон молодої жінки. Людям, які не мають доступу до своїх помешкань, а також постраждалому хлопцю виплатять по 5 тис. грн. Всім іншим мешканцям цього гуртожитку – по 750 грн.

Мешканців будинку тимчасово будуть переселяти до гуртожитків профтехучилищ. Сьогодні ввечері або завтра вранці постраждалі заберуть речі зі своїх вцілілих квартир. Волонтери, в свою чергу, збирають теплі речі і ковдри сім'ям постраждалих.

Також міська влада замовляє експертизу щодо того, чи підлягає постраждалий будинок відновленню. Після цього прийматиметься рішення про компенсацію людям втраченого житла.

Нагадаємо, всього у будинку проживало 196 мешканців, 75 осіб відселено до готельно-туристичного комплексу “Придеснянський” Чернігівської ради, 10 осіб до готелю Федерації профспілкових організацій та 109 до родичів.

Як повідомляв УНН, у місті Чернігів 12 грудня о 16:20 по вулиці Попудренка, 16 у чотириповерховому житловому будинку сталося обрушення плит перекриття з четвертого по перший поверхи (6 квартир) та руйнування фасадної стіни. Близько 90 осіб залучені до розбирання завалів будинку в Чернігові. Постраждалий підліток, якого витягли рятувальник з-під обвалу частини будинку у Чернігові, перебуває у лікарні у задовільному стані.

Українські Національні Новини

Економіка