misiya-artemis-1-do-misyatsya-nasa-planuye-provesti-zapusk-raketi-27-veresnya

Місія Artemis 1 до Місяця: NASA планує провести запуск ракети 27 вересня

 • 225877 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. NASA здійснить чергову спробу запуску двоступеневої ракети Space Launch System (SLS) із капсулою Orion у рамках місії Artemis 1 до Місяця 27 вересня. Про це йдеться на сайті космічного агентства, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що інженери NASA завершили ремонтні роботи і замінили негерметичні ущільнювачі на двох паливопроводах ракети SLS. Раніше, 3 вересня, через виток водневого палива було скасовано спробу запуску місії Artemis 1.

Цього тижня команди проведуть випробування в умовах навколишнього середовища, щоб переконатися, що проблема з витоком водню була усунена, а також проведуть "випробування на прокачування" та оцінять процедури попередньої герметизації. Для цього диспетчери запуску заповнять ракету SLS надхолодним рідким киснем і рідким воднем, інформує NASA.

Наступна спроба запуску ракети Space Launch System в межах місії Artemis 1 може відбутися 27 вересня об 11:37 (16:37 за Гринвічем), за умови, що проблема з витоком усунена. Крім цього, агентству потрібно отримати дозвіл від Космічних сил Сполучених Штатів на запуск. Резервна дата запуску - 2 жовтня о 14:52 (19:52 за Гринвічем).

Нагадаємо

Перший запуск місії Artemis 1 NASA мали здійснити 29 серпня, але після невдалих спроб привести один із чотирьох двигунів ракети до належного температурного діапазону, його скасували.

Під час другої спроби 3 вересня, незадовго до старту виявили нове протікання палива.

Доповнення

NASA хоче побудувати місячну космічну станцію під назвою Gateway і підтримувати постійну присутність на Місяці, щоб зрозуміти, як вижити у дуже тривалих космічних місіях перед місією на Марс у 2030-х роках.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб ЗСУ: знищено приблизно 53 300 окупантів

     • 142518 переглядiв

    Харківщина: вночі окупанти вдарили по Лозовій

     • 485643 переглядiв

    У Харкові зупинилося метро

     • 232592 переглядiв

    Київ до кінця дня буде вкритий туманом

     • 269766 переглядiв

    Противник знову обстріляв Слов'янськ

     • 196259 переглядiв