mishel-zustrinetsia-z-orbanom-pered-samitom-yes-pislia-vymoh-budapeshta-shchodo-ukrainy

Мішель зустрінеться з Орбаном перед самітом ЄС після вимог Будапешта щодо України

 • 27220 переглядiв

Президент Євроради Мішель зустрінеться з прем'єр-міністром Угорщини Орбаном на переговорах напередодні саміту ЄС, де очікуються рішення щодо України. Це сталося після повідомлення Politico про те, що Орбан погрожує заблокувати рішення ЄС по Україні

Президент Європейської ради Шарль Мішель у понеділок, 27 листопада, здійснить поїздку до Угорщини для переговорів з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном у межах підготовки до прийдешнього саміту ЄС, де очікуються рішення щодо України. Про це повідомила 23 листопада речниця голови Євроради Єкатеріна Касіндже, пише УНН.

У понеділок президент Європейської ради Шарль Мішель вирушить до Угорщини для двосторонньої зустрічі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном у межах підготовки (засідання) Європейської ради

- повідомила речниця голови Євроради у соцмережі X.

Нагадаємо

Politico повідомляло, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу Україні, а також майбутнє приєднання країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

У Європейському Союзі 23 листопада затвердили авансову виплату Угорщині обсягом 900 мільйонів євро (1 мільярд доларів) з її досі замороженої частки у фондах відновлення, на тлі того, як блок намагається подолати вето Будапешта на допомогу Україні.

Чиновники ЄС повідомили Reuters минулого місяця, що блок розглядає можливість надання допомоги Угорщині, щоб заручитись підтримкою Будапешта для України. Однак зовсім недавно джерела, які беруть участь у підготовці саміту лідерів ЄС, який пройде 14-15 грудня і обговорюватиме питання України, висловили скептицизм, що зростає, з приводу того, що на Орбана можна вплинути.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині у будинку вибухнув газовий балон: постраждала людина

     • 12410 переглядiв

    ПС ЗСУ: зафіксовано ракету в напрямку Кривого Рогу

     • 17963 переглядiв