ukenru
mir-na-donbasi-povernennya-krimu-ta-bezpeka-ukrayini-zelenskiy-pro-ochikuvannya-vid-zustrichi-z-baydenom-30-serpnya

Мир на Донбасі, повернення Криму та безпека України: Зеленський про очікування від зустрічі з Байденом 30 серпня

 • 19439 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський чекає на змістовну і плідну зустріч з Джо Байденом 30 серпня. Як очікує Зеленський, головними темами стануть мир на Донбасі, повернення Криму і енергетична безпека України. Про це інформує УНН з посиланням на Twitter Президента.

Цитата

"Очікую на змістовну та плідну зустріч 30 серпня. Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США – миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпекового виклику, економічного розвитку та підтримки реформ", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Зустріч президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена відбудеться у Вашингтоні 30 серпня.

Як випливає з тексту публікації, лідери двох країн обговорять російську агресію в Криму і на Донбасі, енергетичну безпеку Києва, боротьбу з корупцією і проекти демократичних реформ.

"Візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Зеленський отримав від Байдена запрошення відвідати Білий дім в телефонній розмові 7 червня. Точна дата візиту українського президента в США при цьому не називалася. 

Очікую на змістовну та плідну зустріч із @POTUS 30 серпня. Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США – миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпекового виклику, економічного розвитку та підтримки реформ.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 21, 2021

Українські Національні Новини

Політика