ukenru
minyust-ssha-provodit-perevirku-schodo-apple-za-faktom-upovilnennya-roboti-iphone

Мін'юст США проводить перевірку щодо Apple за фактом уповільнення роботи iPhone

 • 9238 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Міністерство юстиції США ініціювало перевірку щодо корпорації Apple за фактом уповільнення роботи смартфонів iPhone старих моделей. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Подробиці розслідування невідомі. Як зазначає видання, перевірки мін'юсту зазвичай спрямовані на виявлення випадків порушення закону, але не обов'язково означають, що компанії можуть бути пред'явлені якісь офіційні звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple вдвічі скоротить план виробництва iPhone X через низький попит

За даними The Wall Street Journal, аналогічну перевірку щодо Apple також проводить комісія з цінних паперів і бірж США. Вона зазвичай ініціює розгляду в разі підозр, що та чи інша компанія приховала від своїх інвесторів частина інформації, яка потенційно може відбитися на її капіталі і вартості акцій.

Як раніше повідомляло інформаційне агенство УНН, проти компанії Apple подали два колективні позови у США - після того, як техгігант визнав, що з часом що уповільнює роботу старих моделей своїх пристроїв через те, що встановлені в них літій-іонні акумулятори з часом втрачають потужність, і їх енергії може не вистачати, наприклад, під час користування апаратами у холодну погоду. Корпорація Apple вибачилась перед користувачами за те, що цілеспрямовано уповільнювала швидкість роботи старих моделей iPhone. Щоб уникнути раптових відключень, корпорація внесла зміни в операційну систему iOS, які уповільнюють виконання певних завдань при нестачі ресурсів.

За такий крок компанія піддалася критиці. Вона принесла вибачення споживачам і знизила ціну на нові акумулятори для старих моделей. Згодом Apple повідомила, що випустить оновлення для iOS, яка додасть можливість відключення функції штучного уповільнення роботи старих пристроїв в разі нестачі енергії.

Українські Національні Новини

Новини Світу