ukenru
minyust-planuye-podati-do-yespl-novi-materiali-do-dvokh-ostannikh-sprav-po-krimu-i-donbasu

Мін’юст планує подати до ЄСПЛ нові матеріали до двох останніх справ по Криму і Донбасу

 • 11538 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Міністерство юстиції України готує для передачі до Європейського суду з прав людини нові матеріали до двох останніх справ проти Росії по Криму і Донбасу, які стосуються 2015-2016 років. Про це сказав в інтерв’ю  УНН заступник міністра юстиції України – Уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

“Для мене найважливіше закінчити ті великі проекти, які я почав. Тобто, подати останні матеріали по Криму і Донбасу. Зараз ми готуємо нові матеріали по 2015 і 2016 роках. Ми отримали абсолютно геніальні матеріали від українських спецслужб. Я навіть не очікував від них настільки класних матеріалів. Ми зараз їх оформимо. Потім зберемо ще додаткові матеріали від українських експертів, волонтерів, свідків наберемо і подамо, що стосується 2015, 2016 і 2017 років”, — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не виходитиме найближчим часом з юрисдикції ЄСПЛ

Ліщина зазначив, що до перших двох справ у ЄСПЛ Україна вже подала додаткові матеріали, вони стосувалися порушення прав людини в Криму і на Донбасі у 2014 році.

Нагадаємо, у березні Україна передала до Європейського суду з прав людини юридичні позиції у справах щодо анексії Криму та окупації Донбасу.

Як повідомляв УНН, у ЄСПЛ перебуває низка міждержавних справ "Україна-Росія" через агресію РФ.

Українські Національні Новини

Політика