ukenru
minyust-ochikuye-visnovku-prokuraturi-schodo-ekstraditsiynoyi-perevirki-saakashvili-do-kintsya-listopada

Мін'юст очікує висновку прокуратури щодо екстрадиційної перевірки Саакашвілі до кінця листопада

 • 32228 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Міністерство юстиції України очікує отримати від органів прокуратури повних висновків щодо екстрадиційної перевірки щодо колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі орієнтовно до кінця листопада цього року. Про це розповів в ексклюзивному коментарі УНН міністр юстиції України Павло Петренко.

"Екстрадиційна перевірка здійснюється органами прокуратури. Ми матеріали направили. Орієнтовний строк завжди такого роду перевірок близько 60 днів, але в деяких випадках вона може бути і швидшою, в деяких довшою, в залежності від тих об'єктивних обставин, які з'ясовуються прокуратурою. Мова йде і про запити до міграційної служби і питання щодо можливого звернення за політичним притулком. Ми очікуємо від них (органів прокуратури - ред.) юридичного висновку, після того будемо приймати рішення", - сказав міністр.

Відповідаючи на запитання про те, коли спливає термін екстрадиційної перевірки, П.Петренко відповів: "Кінець листопада, але все буде залежати від того, яку інформацію надасть прокуратурі міграційна служба. Була нібито інформація, що подавали представники даної особи заяви про надання притулку. Ми не підганяємо прокуратуру, тому що це питання юридичної чистоти всіх процедур. Вони мають цей строк, він є гнучким. За практикою орієнтовний строк такого роду перевірок до 60 днів. Тому ми очікуємо, як міністерство юстиції від них повних висновків по екстрадиційній перевірці, потім будуть прийматися наступні юридичні дії".

На уточнення УНН про те, тобто, Мін'юст очікує повного висновку по екстрадиційні перевірці від органів прокуратури щодо М.Саакашвілі до кінця листопада, міністр сказав: "Орієнтовно так".

Як повідомляв УНН, грузинський політик Міхеіл Саакашвілі заявив, що не отримував від Державної міграційної служби України відмови у наданні йому додаткового захисту (політичного притулку).

Українські Національні Новини

Політика