ukenru
minyust-gotuye-zakonoproekt-z-vrakhuvannyam-interesiv-ditini-u-pravosuddi

Мін’юст готує законопроект з врахуванням інтересів дитини у правосудді

 • 17003 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Міністерство юстиції України розробляє законопроект "Про правосуддя, дружнє до дитини", що має створити ефективну та повноцінну систему ювенальної юстиції, що зможе забезпечити законність рішень щодо дітей, які потрапили в конфлікт з законом. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Мін’юсту.

"В рамках діяльності Ради (Міжвідомча координаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх - ред.), Мін’юст разом із провідними експертами розробляє проект Закону України "Про правосуддя, дружнє до дитини". Мета цього законопроекту – створити ефективну та повноцінну систему ювенальної юстиції, яка буде спроможна забезпечити законність, обґрунтованість та ефективність кожного рішення щодо дитини, яка потрапила у конфлікт із законом, і яка також буде спрямована на захист прав і свобод дітей-потерпілих та дітей-свідків", - сказала радник Міжвідомчої координаційної ради Інна Юрина.

Також зазначається, що захист прав дітей, що контактують із законом у якості обвинуваченого або свідка, потребує особливої уваги з боку держави і є пріоритетом в роботі створеної за ініціативи Мін’юсту Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

Окрім того, вказано, що зараз триває робота над вдосконаленням системи збору даних щодо неповнолітніх, які перебувають у контакті із законом для того, щоб привести її у відповідність до міжнародних вимог. Також йде напрацювання та розробка єдиних стандартів навчання спеціалістів системи юстиції щодо дітей, впроваджуються та реалізуються соціальні проекти для неповнолітніх правопорушників, зокрема пілотні програми з відновного правосуддя, заходи, направлені на профілактику правопорушень серед неповнолітніх.

Нагадаємо, минулого року в Мін’юсті розробляли альтернативу ув’язнення дітей за злочини.

Українські Національні Новини

Політика