ukenru
minulogo-roku-v-ukrayini-zminili-27-derzhavnikh-budivelnikh-norm

Минулого року в Україні змінили 27 державних будівельних норм

 • 9819 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Минулого року Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України змінило 27 державних будівельних норм (ДБН). Про це повідомив голова міністерства Геннадій Зубко, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіонбуду.

"У 2018 році Мінрегіон змінив 27 ДБН, це на практиці 500 якісних змін. Звичайно, ми одразу ж отримали шалений спротив від недобросовісних забудовників. Це слід було прорахувати, бо зміни є революційними і європейськими", - зазначили у прес-службі.

За словами Зубка, нові ДБН спрямовані на створення безпечного та комфортного життєвого простору, припинення хаотичної забудови, а також зобов’язання забудовника будувати соціальну інфраструктуру - дитсадки і школи.

Також нові норми покликані заборонити забудову парків та зелених зон. Крім того, в нових ДБН введено нове поняття з обмеження висотності забудови – "блакитна лінія".

На 2019 рік запланований перегляд ще 20 ДБН.

Нагадаємо, у вересні минулого року в Україні обіцяли змінити 13 ДБН з метою забезпечення безпеки та комфорту українців.

Зокрема з 1 жовтня набрали чинності зміни у державні будівельні норми, які дозволили скління балконів в багатоповерхових домах на етапі будівництва.

Українські Національні Новини

Суспільство