ukenru
minulogo-roku-v-ukrayini-25-ditey-zaginuli-cherez-padinnya

Минулого року в Україні 25 дітей загинули через падіння

 • 8460 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Протягом минулого року в Україні 25 дітей загинули внаслідок падіння. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України, передає УНН.

"Протягом 2017 року в Україні 191 494 дітей до 14 років зазнали травм від падіння, внаслідок травмування 25 дітей загинули. Серед дітей віком до 5 років, майже 1% смертей стається внаслідок падіння, а у віці від 5 до 14 років ця цифра досягає вже 2,6%", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що найменше від падінь потерпають діти віком до 1 року. Найбільшу кількість травм через падіння зазнають діти молодшого та середнього шкільного віку, при чому хлопчики травмуються набагато частіше за дівчаток – це 65-70% з усіх травмованих, що можна пояснити їхньою схильністю до рухливих ігор, активного відпочинку.

Вдома діти зазнають травми приблизно з однаковою регулярністю, а вуличний травматизм має певну сезонність. Найбільший рівень вуличного травматизму відзначається в період зимових та літніх канікул, коли діти мають більше вільного часу і проводять його на вулиці, частіше за все без нагляду дорослих.

Нагадаємо, в Україні у 2017 році травмувались майже 400 тисяч дітей.

Українські Національні Новини

Суспільство