ukenru
minulogo-roku-sud-kiyeva-styagnuv-z-pensiynogo-fondu-ponad-13-mln-grn

Минулого року суд Києва стягнув з Пенсійного фонду понад 13 млн грн

 • 8047 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Минулого року у справах щодо загальнообов’язкового пенсійного страхування Окружний адміністративний суд Києва присудив до стягнення на користь позивачів понад 13 млн грн. Про це повідомляє прес-служба суду, передає УНН.

"За результатами розгляду у 2018 році спорів щодо обов’язкового пенсійного страхування Окружним адміністративним судом міста Києва у 88% справ суд ставав на сторону позивача. Загалом минулого року суд присудив до стягнення на користь позивачів понад 13 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позови щодо загальнообов’язкового пенсійного страхування залишаються однією з найчисленніших категорій справ і складають майже 20% від всіх надходжень до суду.

Одна з головних причин звернень - неправильно нараховані або перераховані пенсії. Пенсійний фонд робить системні помилки, а страждає пенсіонер.

У прес-службі також повідомили про розмір судового збору та категорії громадян, які можуть бути звільнені від його сплати.

"За одну немайнову вимогу позивач повинен сплатити 768 грн 40 коп. Однак у позивача завжди є можливість звернутися до суду з клопотанням про відстрочення та розстрочення судового збору. При цьому він повинен надати підтвердження, що у нього скрутний матеріальний стан", - резюмували у прес-службі.

Як повідомляв УНН, в Україні підготували законопроект про накопичувальну пенсійну систему.

Українські Національні Новини

Економіка