ukenru
minulogo-roku-rosiyani-shukali-pritulok-v-krayinakh-yes-na-67-chastishe-anizh-ukrayintsi

Минулого року росіяни шукали притулок в країнах ЄС на 67% частіше, аніж українці

 • 5170 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. У 2017 році громадяни РФ шукали притулок на 67% частіше, ніж українці. Про це розповіла під час прес-конференції "Річниця безвізу: статистика, тенденції, стратегія" виконавчий директор ГО "Європа без бар’єрів" Ірина Сушко, передає УНН.

"Кілька слів щодо прохання про притулок: у 2017 році Україна посіла аж 22 місце за кількістю прохачів притулку у ЄС. Для порівняння, громадяни Росії, Туреччини, Грузії шукали притулок у країнах ЄС значно частіше за українців. Наприклад, росіяни шукали притулок на 67% частіше, ніж українці. До речі, наші партнери, друзі з Грузії, які так само минулого року отримали безвіз, втім трішки раніше за Україну, за саме цим критерієм наблизились до "червоного світла", тому що була зафіксована велика кількість шукачів притулку з Грузії", - сказала вона.

Вона нагадала, що у березні цього року навіть йшла мова про те, що Німеччина була готова поставити питання про запровадження механізму призупинення безвізового режиму.

Як повідомляв УНН, з початку введення безвізового режиму до країн ЄС з'їздило майже 20,3 мільйона громадян, з яких майже 4,8 мільйона осіб за біометричними паспортами та понад 555 тисяч громадян України скористалися всіма перевагами безвізового режиму.

Українські Національні Новини

Суспільство