ukenru
minuliy-tizhden-na-donbasi-buv-naygirshim-za-tsey-rik-khug

Минулий тиждень на Донбасі був найгіршим за цей рік – Хуг

 • 10963 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі близько 7.7 тис. порушень режиму припинення вогню. Про це на брифінгу повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає УНН.

"Минулий тиждень був найгіршим за цей рік з точки зору багатьох показників. Загалом ми зафіксували понад 7 700 порушень режиму припинення вогню. В окремі дні рівень насильства нагадував той етап конфлікту, який, як ми гадали, залишився далеко в майбутньому. Вночі в середу та рано вранці у четвер у Світлодарську спостерігачі чули майже 500 вибухів та близько 860 пострілів та черг з великокаліберного кулемета та стрілецької зброї", - розповів Хуг.

За його словами, особливе занепокоєння СММ викликала ситуація у Горлівці, де до цього досить довго панувала доволі спокійна ситуація.

"Вночі у четвер та рано вранці у п’ятницю від цього спокою не залишилось і сліду. Наші спостерігачі на передовій патрульній базі у Горлівці чули приблизно 140 вибухів, більшість з яких – з артилерійських і танкових ударів, а також черги та постріли з зенітної установки каліберного кулемета і стрілецької зброї", - сказав він.

Як повідомляв УНН, зранку в четвер, 17 травня бойовики обстріляли школу у Світлодарську Бахмутського району.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП