ukenru
minuliy-rik-buv-nayzharkishim-v-italiyi-bilsh-nizh-za-200-rokiv

Минулий рік був найспекотнішим в Італії більш ніж за 200 років

 • 9928 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Минулий, 2018 рік побив рекорд як найбільш жаркий за останні два століття в Італії. Такі дані розповсюдив Інститут з вивчення атмосфери і Національна рада з досліджень. Про це повідомляє УНН, з посиланням на ТАСС.

"Температура повітря на території Апеннін почала підніматися в 1980-х роках, і ця тенденція триває. Так, з 30 найбільш спекотних років, починаючи з 1800 року, 25 припадають на період після 1990 року", - зазначається в доповіді Інституту з вивчення атмосфери і Національної ради з досліджень.

Згідно метеорологічних спостережень, в 2018 році середній показник температури піднявся на 1,58 градуса, що стало вище попереднього рекорду в 2015 році, коли було зареєстровано зростання на 1,44 градуса. У минулому році лише два місяці - лютий і березень - не відрізнялися зростанням температури. У лютому вона навіть була дещо нижчою за середні показники, а протягом дев'яти місяців в середньому температурна норма була перевищена більш ніж на один градус. Квітень став найспекотнішим за останні 30 років, коли середня температура була вище сезонного показника на 3,5 градуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї найспекотніше літо за більш ніж 55 років

"Італія - яскравий приклад процесу кліматичних змін, - кажуть фахівці. - І найбільшою мірою від цих феноменів страждає екологія, а також сільське господарство". За даними асоціації сільгоспвиробників Coldiretti, в 2018 році збиток від посух, повеней і несподіваних заморозків склав не менше 1,5 млрд. євро.

При цьому наголошується, що минулий рік був особливо спекотним у Франції, Швейцарії, Німеччини та Австрії, де також були зафіксовані історичні температурні максимуми.

Нагадаємо, серпень 2018 року став п'ятим найтеплішим на планеті за всю історію спостережень.

Українські Національні Новини

Новини Світу