minuliy-berezen-i-ninishniy-lyutiy-vidriznyaye-vpevnenist-scho-ukrayina-ne-zalishitsya-naodintsi-z-vorogom-zelenskiy

Минулий березень і нинішній лютий відрізняє впевненість, що Україна не залишиться наодинці з ворогом - Зеленський

 • 606167 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що головне, що відрізняє березень минулого року й лютий цього року – це впевненість, що вільний світ не зрадить цінностей свободи. Про це він сказав під час звернення до парламенту Норвегії, яке цитують в ОП, передає УНН.

Цитата

«Вперше я звертався до парламенту Норвегії та до всіх норвежців на 35-й день цієї війни. Сьогодні вже 358-й день війни. І головне, що відрізняє березень минулого року й лютий цього року – це впевненість. Впевненість, що вільний світ не зрадить цінностей свободи. Впевненість, що Україна не залишиться наодинці з таким ворогом. Впевненість, що Європа не віддасть ворогу жодної своєї скелі, бо кожна частина нашої Європи робить усіх нас сильнішими», - сказав Зеленський.

Деталі

Він зазначив, що норвезький внесок у таку впевненість справді історичний.

«Ви допомагаєте нам засобами протиповітряної оборони, і це захищає наші міста від російського терору. Ви допомагаєте нам із протитанковою зброєю й артилерією, і це рятує українців від експансії російських катівень і знущань на нашу землю. Ви допомагаєте нам із відновленням енергетики після ракетних ударів і влучань іранських ударних дронів, і це повертає людям нормальність життя. А зараз ви створюєте прецедент довготривалої фінансової підтримки держави, що захищає свою незалежність і право кожного народу жити згідно із загальновизнаними міжнародними нормами», - розповів Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія обіцяє надати допомогу у 7,3 млрд доларів

Президент пояснив, чому такий прецедент важливий.

«Бо це не лише дає відчуття, що в тебе є завтра. Це дає відчуття, що завтра поруч із тобою – так само, як і сьогодні, – буде надійний партнер. Партнер, який так само, як і ти, цінує життя й людей. Партнер, який так само, як і ти, розуміє значення соціальної стабільності. Партнер, який так само, як і ти, прагне, щоб держави межували не з агресорами, а з добрими сусідами», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що українці й норвежці – саме такі партнери.

«Спільні в цінностях, а тому спільні в захисті. Спільні в захисті, а отже, спільні в майбутній перемозі. І це буде надійною основою безпеки всіх у світі, якщо ваш погляд на стійкість стане орієнтиром і для інших захисників свободи», - додав Зеленський.

Доповнення

13 лютого Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере подальшу співпрацю та подякував за новий оборонний пакет, який зміцнить Україну на землі, у небі й на морі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Візит Байдена до Польщі: посол США розповів деталі

     • 777807 переглядiв

    лукашенко розповів, за яких умов готовий вступити у війну

     • 803204 переглядiв

    Чесний рейтинг казино

     • 647927 переглядiв