ukenru
mintrans-rf-rozpoviv-pro-znaydenu-chornu-skrinku-tu-154

Мінтранс РФ розповів про знайдену чорну скриньку Ту-154

 • 10614 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Доставлений до Москви самописець з літака Ту-154, який зазнав катастрофи у Чорному морі, фіксував параметри роботи повітряного судна аж до його руйнування. Про це повідомив голова мінтрансу РФ Максим Соколов, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Фахівці вже приступають до розшифровки запису накопичувача інформації", - сказав він.

Міністр додав, що інформація з самописця буде дуже важлива для слідства і допоможе з'ясувати причини аварії.

Також М.Соколов підтвердив, що під час рятувальної операції були виявлені фрагменти літака - фюзеляжу, двигуна та інших конструктивних елементів. Всі уламки рятувальники піднімуть з дна і доставлять на берег.

"Літак розпався на кілька фрагментів, тому говорити про якусь основну частину, напевно, зараз неможливо", - сказав М.Соколов.

Крім того, міністр нагадав, що теракт не входить до переліку основних версій катастрофи. Причинами трагедії могли стати потрапляння у двигун сторонніх предметів, неякісне паливо, помилка пілотування або технічна несправність літака.

Нагадаємо, 25 грудня вранці при вильоті з Сочі зазнав катастрофи військово-транспортний літак Ту-154. Він мав доставити до Сирії Академічний ансамбль пісні і танцю Російської армії імені О.В.Александрова, знімальні групи “Першого каналу”, НТВ і телеканалу “Звезда”, а також виконавчого директора фонду “Справедлива допомога” Єлизавету Глінку, відому як "доктор Ліза". Літак упав у море через лічені хвилини після зльоту. Загинули всі, хто перебував на борту, - 92 людини. Причини катастрофи встановлюються.

Українські Національні Новини

Новини Світу